Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde 1999 yılında işlettiği dernek lokalinde kurşun yağmuruna tutularak öldürülen Edip Saraç’ın katili 25 yıl aradan sonra yakalandı. Saraç’ın kefil olduğu 350 bin Mark için o dönem 24 yaşında olan Lokman K. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Alman polisi 25 yıl önce kullanılan silahı bulmak için Heuchelhof bölgesinde kazı çalışması başlattı.

5 Ocak 1999 tarihinde Weissenburg Sokağı'nda karakolun hemen karşısında bulunan Würzburg Türk Alman Dostluk Derneği lokalinde meydana gelen olayda başında kar maskesi bulunan kimliği belirsiz bir kişi, saat 19.00 sıralarında dernek lokalinden içeriye girdi. 

Hiçbir şey konuşmayan saldırgan, belinden çıkardığı tabancayı dernek başkanı olan Edip Saraç'a doğrultup 5 el ateş etti. Saraç herkesin gözü önünde kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan kapının önüne park ettiği motosikletle kaçtı. 

Sarwç cinayeti 02

Saraç olay yerinde hayatını kaybetti. Kaçarken yolda bir Alman vatandaşına da çarpan saldırganın yüzü kapalı olduğu için de eşkali tam olarak belirlenemedi.

O dönem 8'i Türk biri Yunan toplam 9 kişinin Neonaziler tarafından öldürülmesi nedeniyle Saraç cinayetinin de Neo Naziler tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. 

Güvenlik güçleri, olayın aydınlatılması için "Sarac" adlı 25 kişilik özel bir ekip kurdu. Olay sabahı, Edip Saraç'ın oğluyla kavga ettiğinin tespit edilmesiyle bir süre Akın Saraç "şüpheli" olarak gözaltına alındı. Fakat daha sonra serbest bırakıldı.

25 yıl sonra gelen adalet
Cinayetle ilgili yıllarca hiçbir bilgiye ulaşılamazken, 25 yıl aradan sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Würzburg Eyaleti'nde görülen başka bir davada verilen ifadeler, korkunç cinayetin aydınlatılmasını sağladı. 

Cinayetin işlendiği tarihte 24 yaşında olan fakat delil yetersizliğinden o dönemde serbest kalan Lokman K. (49) ve babası Tahir K. (66) başka bir davada ele geçirilen bilgiler sonucu gözaltına alındı. Saraç'ın bir dönem arkadaşı için kefil olduğu 350 bin Mark için Lokman K. tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Polis cinayet silahını arıyor
Polis, Lokman K. (49) ve babası Tahir K.'nin (66) verdiği bilgiler doğrultusunda 25 yıl önce işlenen cinayetin silahını bulmak için Würzburg'un Sanderau bölgesinde ve sanıkların Zellingen ve Arnstein'daki evlerinin bahçelerinde kazı çalışması başlattı. Fakat Cinayet silahı bugüne kadar bulunamadı.

saraç cinayeti 04

Kaynak: Sabah.de
©Sonhaber.eu

Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır? Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır?

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.