Giderek daha fazla sayıda havayolu şirketi yolculara ekstralar için ödeme yaptırıyor. Pegasus, Ryanair Wizzair ve EasyJet'in ardından Çarşamba gününden itibaren Transavia'da el bagajları için ücret almaya başladı. 

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Transavia, Ocak ayı sonunda yaptığı açıklamada, 3 Nisan'dan itibaren el bagajı için 10 euroluk bir başlangıç fiyatının uygulanacağını duyurdu. Şirkete göre bu kural tüm yolcuların uçağa binmesini kolaylaştırmak için konuldu. 

Giderek daha fazla sayıda yolcu seyahatlerinde sadece el bagajı alıyor ve her şeyi tekerlekli bir valize sığdırmaya çalışıyor. Çoğu zaman, kabinde tüm el bagajları için yeterli alan bile bulunmuyor. Bu nedenle rakipleri Pegasus, Ryanair, Easyjet ve Wizzair bir süredir kabin bagajı ücreti talep ediyor.

Transavia bugünden itibaren kabin bagajı için (maksimum 55 x 35 x 25 cmlik el bagajı) 10 Euro'luk bir başlangıç fiyatı ödüyorsunuz ancak, koltuğun altına sığan küçük sırt çantaları veya el çantaları ücretsiz. Kabinde sadece 70 parça bagaj için yer bulunuyor. Şirket el bagajı ile seyahat eden yolcularına bilet alış esnasında el bagajı için de rezervasyon yaptırmasını tavsiye ediyor.

Diğer havayolu şirketleri ne kadar ücret alıyor?
Pegasus: İkram, koltuk seçimi ve bagaj için ekstra ücret alan Pegasus Havayolları, Şubat ayı itibariyle el bagajı için de ücret almaya başladı. 

Ryanair: Koltuk altına sığan çantalar ücretsiz ancak kabin içi bagaj bölümüne girecek çantalardan 6 eurodan başlayan bir ek ücret ödeniyor.

EasyJet: EasyJet'te de sadece koltuğun altına sığan çantalar ücretsiz. Daha büyük el bagajları için (56 x 45 x 25 cm), 7,99 euro'luk bir başlangıç fiyatı uygulanıyor.

WizzAir: 10 kiloya kadar olan dizüstü bilgisayar çantaları, el çantaları veya küçük sırt çantaları ücretsiz. Düşük sezonda, 10 kiloya kadar büyük kabin bagajı için 8,50 euro ile 56,50 euro arasında ödeme yapılıyor. Yüksek sezonda fiyatlar 14,50 ila 65 euro arasında değişiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.