Hollanda’nın Limburg bölgesine sınır komşusu olan Belçika’nın Maasland bölgesi Lanklaar köyünde ilginç bir olay yaşandı. Maasland ikinci el mağazasına getirilen bir el çantası içerisinden yaklaşık 23 bin euro ortaya çıktı. Çantanın sahibi henüz bulunamadı.

Belçika basınında yer alan haberde, paranın mağazada kullanılmış ürünlerin yeniden satışı için uygun olup olmadığını inceleyen görevli tarafından fark edildiği belirtildi.

Görevli; mağazaya gelen her 10 çantadan 9’unun boş çıktığını ancak bu çantanın içinde 50 ila 500 euro banknotlardan oluşan bir deste para çıktığını gördüğünde şaşkınlık yaşadığını dile getirdi. 

Önce sahte para olabileceğini tahmin ettiğini belirten görevli daha sonra mağaza sahibine haber verdiğini ve birlikte parayı saydıklarını aktardı. “Daha önce hayatımda hiç bu kadar yüklü miktarda nakit para görmemiştim” diyen görevli çantanın içinden toplam 22 bin 650 euro para çıktığını kaydetti.

Basında çıkan haberlerde çantanın, tekstil ürünleriyle birlikte geri dönüşüm kutularına atılan, oradan ayıklanarak satış için ikinci el mağazasına getirilen ürünlerin içinden çıktığı belirtildi.

Mağaza sahibi siyah ve nispeten yeni sayılacak görünümde olan çantayı derhal Maasland polisine götürüldüğünü söyledi. 

Maasland polisi, para için henüz kendilerine başvuran kimse olmadığını bildirdi. Limburg savcılığı ise çantanın gerçek sahibini bulmak amacıyla soruşturma başlattı. Polisten yapılan açıklamada, "Savcılık talimatı gereği para ve çanta şu anda koruma altında." ifadesi kullanıldı.

Belçika'da bulunan sahipsiz mallar 5 yılın sonunda kamu mülkiyetine geçiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş