Çocuk yoksulluğu derneği Pelicano tarafından yaptırılan yeni bir araştırmaya göre, Belçikalı ailelerin beslenme bütçesi son iki yılda dörtte bir oranında arttı. 

Ülkede gıda fiyatlarında hafif bir düşüş kaydedilmiş olmasına rağmen, son iki yıl içerisinde ailelerin gıdaya ayırdığı bütçenin yüzde 27,6 oranında artması, endişe yarattı. 

Pelicano'nun talebi üzerine, Thomas More'un Bütçe ve Finansal Refah uzmanlık merkezi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre 2021 yılında iki genç çocuğu olan bir ailenin minimal beslenme bütçesi aylık 563,2 euroydu. 2022 yılında aynı ailenin gıda bütçesi 615,1 euroya ve 2023 yılında ise 718,3 euroya yükseldi. 

Sonuçları değerlendiren Pelicano, çocuksuz aileler için de durumun benzer şekilde geliştiğini belirtse de özellikle yoksulluk içinde yaşamak zorunda kalan çocukların artışından endişe duyulduğunu belirtti.

Belçika İstatistik Bürosu Statbel’in 2021 verilerine göre, ülkede 0 ila 15 yaş arası çocukların yüzde 2,9’u ailesinin mali sıkıntıları nedeniyle her gün besleyici bir öğünü atlamak zorunda kalıyor.  2023 yılında bu şekilde bir öğün atlamak zorunda kalan çocukların sayısının 59 bin 978 olduğu belirtiliyor. 

Pelicano'dan Christiaan Hoorne, elde edilen verilerin alarm verici nitelikte olduğunu belirtirken, “Ülkemizde hiçbir çocuğun aç kalmasına izin verilmemeli, bu sorunu yapısal olarak ele almanın zamanı geldi.” şeklinde açıklama yaptı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Anete Lusina - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş