Belçika basınında çıkan haberlere göre, geçtiğimiz hafta Marcinelle kasabasından 'Gidip o daireye bir göz atmalısınız. Bir çocuk orada hiç de iyi olmayan koşullarda yaşıyor.' şeklinde bir ihbar alan Charleroi polisi, derhal harekete geçerek Rue du Basson sokağında verilen adrese gitti. Polis, ihbarın çocuğun durumunu fark eden ve bizzat gören bir komşu tarafından yapıldığını açıkladı.

Çarşamba günü, dört dairenin bulunduğu binanın kapısına gelen polisler, apartman sakinlerinin ana giriş kapısını açmasıyla içeri girdi. Birinci kattaki daireye ulaşan polisler, evin kapısının açılmadığını görünce, kapıyı zorlayarak içeri girdi ve böylece süpürge dolabına kapatılmış halde bekleyen çocuğu buldu.

Charleroi savcılığının yaptığı açıklamaya göre, çocuk derhal hastaneye nakledildi. Bir süre sonra eve gelen anne Caroline V. (31) ve üvey baba Michaël N. (41) derhal gözaltına alındı. İkilinin avukatı dışında kimseyle görüşmesine izin verilmiyor.

Anne ve kurtarılan çocuğun Fransız vatandaşı, üvey babanın ise Belçika vatandaşı olduğu belirtildi.

Aile Eylül ayında apartmana taşınmış
Apartman sakinlerine göre, anne Caroline V., 9 yaşındaki oğlu M. ve üvey baba Michaël N. geçtiğimiz Eylül ayında bu apartmana taşındı. Michaël N.’nin bir önceki evliliğinden arada babasının yanına uğrayan 14 yaşında bir oğlu var.

Savcılık, anne Caroline V. hakkında 'çocuğu özgürlüğünden yoksun bırakma' ve 'bakım ve beslenmesinin engellenmesi', üvey baba Michaël N. hakkında ise 'dayak, yaralama ve insanlık dışı muamele' suçlarından dava açtı.

2 metrekareden daha küçük alanda tutuldu!
Çocuğun 2 metrekareden daha küçük bir alanda, penceresiz bir çeşit süpürge dolabında kapatıldığı belirtiliyor. Bazı günler ve özellikle tatil günlerinde 12 saate kadar bu dolapta kaldığı ifade ediliyor.
Charleroi savcılığı, 'Haftalarca, hatta aylarca orada karanlıkta kilitli kaldı. Çocuğun sadece birkaç sandviç yemek için odadan çıkmasına izin verildi.' şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca, çocukta yetersiz beslenme ya da fiziksel şiddetten kaynaklanan herhangi bir yaralanma belirtisi görülmediği ifade edildi. Ancak çocuğun okula gidip gitmediği henüz tespit edilemedi.

Marcinelle kenti, Belçikalı seri katil ve tecavüzcü Marc Dutroux'nun kurbanlarını esir tuttuğu yer olarak da biliniyor. Dutroux'nun hapishane gibi evinin, bulunan 9 yaşındaki çocuğun yaşadığı evden bir kilometre uzakta olduğu belirtiliyor.

©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş