Belçika Polisinden yapılan açıklamada bugün sabah saatlerinden itibaren tüm ülke genelinde “Hız Kamerası Maratonu” adı ile sıkı denetim gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, yerel ve federal polisler tarafından yapılan hız kontrolleri 21.11.2023 Salı günü saat 06:00’dan 22.11.2023 Çarşamba günü saat 06:00’ya kadar devam edeceği kaydedildi.

Birçok sürücünün hala aşırı hızın yarattığı tehlikeleri hafife aldığını belirten polis, bugün yapılacak sıkı denetimlerin öncelikle sürücüleri daha yavaş gitmeye, her zaman ve her yerde izin verilen hız sınırına uymaya teşvik etmek amacıyla yapıldığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl 5 ve 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen “hız kamerası maratonu” sırasında kontrol edilen sürücülerin yüzde 4.23'ü hız sınırını aştığı için ceza kesildiği ve 318 sürücünün ise aşırı hız nedeniyle ehliyetine el konulduğu belirtiliyor.

Bu yıl Nisan ayı sonunda gerçekleştirilen bir önceki hız kamerası maratonunda da kontrol edilen sürücülerin yüzde 4,56'sı (toplam 26.382) belirlenenin üzerinde hızlı gittiği için ceza almıştı. Bu denetimde araçlar 635 noktada kontrol edilmişti.

Trafik kazalarının ana nedenleri arasında aşırı hız, alkollü araç kullanma ve direksiyon başında cep telefonu kullanımı gelmekte. Federal polise göre hız ne kadar yüksekse, trafik kazasının sonuçları da o kadar ciddi olmakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş