Luxemburg Eyaleti Bertrix belediyesinde bir kafede yaşanan saldırı olayına karışan polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı. Mağdur olan kişi polisin kendisi hakkında ırkçı söylemlerde bulunduğunu iddia etti. Bu iddianın ispatlanması halinde polis memuruna 4 yıla kadar hapis cezasıı verilebilir.

Fransızca yayın yapan RTL-info tarafından verilen habere göre, bir kafede bulunan ve o anda görevde olmayan bir polis memuru, aniden barda oturan koyu tenli bir adamın yanına geliyor, adamın telefonunu fırlatıyor ve yüzüne defalarca yumruk atıyor. 

Kafedekiler tarafından kaydedilen görüntülerde polis memurunun adamın boğazını sıktığı da görülüyor.

RTL-info haberine göre, saldırıya uğrayan kişi yüzünden yaralandı ve yapılan tıbbi müdahale sonrasında yedi gün iş göremez raporu aldı.

“Kabul edilemez”
Yaşanan bu olay sonrasında bir açıklama yapan Bertrix Belediye Başkanı Mathieu Rossignol, görüntüleri şok edici ve kabul edilemez olarak nitelendirirken, olayla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Memur görevden alındı
Semois ve Lesse bölgesi komutanı Vincent Léonard ise olayda adı geçen polis memurunun 50’li yaşlarda olduğunu, yerel polis biriminde 20 yıldır çalıştığını belirtti. Léonard, polis memurunun geçici olarak görevden alındığını ve hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını dile getirdi.

4 yıla kadar hapis cezası alabilir
Polis memuru, tıbbi müdahale gerektiren kasıtlı darp ve yaralama suçu ve ayrıca ırkçı motivasyonla işlenmiş suç nedeniyle soruşturmaya alındı. Polis memurunun suçlu bulunması halinde 2 aydan 4 yıla kadar hapis ve 50 ila 400 euro arasında para cezasına çarptırılma ihtimali bulunmakta. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş