İşçi sendikalarının çağrısı üzerine Brüksel'in Kuzey Tren İstasyonu önünde bir araya gelen binlerce sağlık ve sosyal hizmetler çalışanı, bütçeden sağlık ve sosyal hizmetler alanına daha fazla kaynak aktarılmasını, ücretlerin artırılmasını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep ediyor. 

Göstericilerin talepleri arasında, daha fazla personel alımı ve iş yüklerinin hafifletilmesi geliyor.

Yeşil, kırmızı ve mavi renkli sendikalara ait flamalar taşıyan ve aynı renkte yelekler giyen göstericiler, birkaç kilometre mesafedeki Güney Tren İstasyonuna kadar yürüdü. Protesto esnasında polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Protestocuların taşıdığı pankartlarda, ‘Sağlıkçılarla dayanışma’, ‘Bakım erişilebilir olmalı’, ‘Bize saygı gösterin’ yazılarının olduğu görüldü.

Gösteriye, özellikle hastane, yaşlı ve çocuk bakım hizmetleri ve sosyal yardım gibi alanlarda çalışan personel katıldı.

Sağlıkçıların protesto yürüyüşü nedeniyle şehir merkezindeki bazı bölgelerde trafik akışı durdu.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş