Belçika’da araç sahiplerini ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Buna göre araç muayenesini bir ay geciktiren sürücüye 9,80 euro ek ceza kesilecek. Ancak aylar ilerledikçe bu ceza miktarı da artacak.

Araç sahiplerinin zamanında muayene yaptırmalarını teşvik etmek için planlanan yeni sistemde, araç muayenesi sektör federasyonu GOCA Vlaanderen’ın resmi tarifesine göre, ilk ay için 9,80 euro ek ceza kesilecek.

Ancak, bu ücret geç kalınan süreye bağlı olarak artış gösterecek. İki veya üç ay içerisinde muayene yapılmayan araçlar için 14 euro, dört, beş ve altı ay gecikme için 21 euro ve 6 aydan daha uzun bir gecikme içinse 35 euro ceza kesilecek.

Ek ücretler, araç muayenesinin standart ücretlerine ek olarak tahsil edilecek.

Hollanda’da sosyal medyadan en az 9 kız çocuğunu istismar eden adam tutuklandı Hollanda’da sosyal medyadan en az 9 kız çocuğunu istismar eden adam tutuklandı

Benzinle çalışan bir otomobil için 43,40 euro, dizel ile çalışan bir otomobil içinse 53,20 euro standart muayene ve çevre muayenesi ücreti alınmakta. Elektrikli otomobillerin muayenesi için ise 38,50 euro.

Örnek: Benzinli bir aracın muayenesi için 2 ay geçme varsa toplam 57,40 euro, 4 ay geciktiyse 64,40, 6 aydan uzun bir gecikme varsa 78,40 euro ödenmesi gerekecek.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Andrea Piacquadio - Pexels.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.