Federal polis tarafından yapılan açıklamada, vergi dolandırıcılığıyla ilgili bir soruşturma kapsamında, Aalst ve Ninove'de Valonya'da bazı adreslerdeki evlere baskın yaptı. Evlerde yapılan aramalarda 48 külçe altın ele geçirildiğini duyurdu. Toplam 12 kilogram ağırlığındaki altının yaklaşık  740,000 euro değerinde olduğu belirtildi.

Birkaç mobilya şirketinin sahibi olan 79 yaşındaki bir adamın sahte fatura düzenleyerek, milyonlarca dolarlık vergi kaçırdığı iddiası ile gözaltına alındığı kaydedildi.

İddiaya göre adam Dubai'de yaşadığı için de vergi kaçırıyordu ancak Belçika’da ikamet ediyordu.

Oost-Vlaanderen Federal Polisi Ninove'de 3 ve Aalst, Doornik ve Lessen'de birer ev olmak üzere toplamda 6 eve baskın yapıldığını aktardı. Toplam değeri 740.000 euro olan 48 külçe altının yanı sıra çok sayıda mücevherat ve nakit paraya da el konuldu.

Aalst'ta gözaltına alınan zanlı, Dendermonde'da sorgu hakiminin karşısına çıkarıldı. Zanlının takip şartı ile serbest bırakıldı.

külçe altın (1)

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş