Vooruit Milletvekili Ben Segers'in N-VA Milletvekili Yngvild Ingels ile birlikte sunduğu ve Çarşamba günü Meclis Adalet Komisyonunda onaylanan bir değişiklik önergesine göre, yasadışı yolla evlatlık alınan çocuklar ve zorla evlendirilen kişiler insan ticareti mağduru olarak da tanınacak.

Her iki milletvekili de bu değişiklikle birlikte hem yasal olmayan yollarla evlat edinilen çocukları hem de zorla evlendirilen kişileri daha iyi korumayı hedefliyor.

"Bu, Belçika’da illegal olarak evlatlık alınan ve ailelerinden ayrılan tüm evlatlık çocuklar için önemli bir sinyaldir.” şeklinde açıklama yapan milletvekili Ben Segers “Yıllardır tanınma ve adalet için mücadele ediyorlar. Evlatlık çocuklar ticari mal olarak satıldığında, bu başka bir şey değil, insan ticaretidir. Bunun sonunda net bir şekilde tanınması iyi oldu” yorumunu yaptı.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş