Belçika ordusu Genelkurmay Başkanı Michel Hofman Rusya ile savaş konusunda uyardı. NATO üyesi Romanya'daki Belçika ordusunu ziyareti sırasında bir açıklama yapan Hofman, “Avrupa acilen hazırlanmalı ve kendini savunabileceğini açıkça ortaya koymalıdır” dedi.

Ukrayna'daki savaştan önce Rusya ile Avrupa arasında bir savaş düşünülmezken Belçika Genelkurmay Başkanı'na göre Putin giderek daha tehditkâr bir dil kullanıyor. 

Hofman VRT NWS'ye verdiği demeçte, ülkenin silahlanmaya devam ettiğini ve bu arada gerçek bir savaş ekonomisine sahip olduğunu söyledi. ''Bence haklı olarak endişelenmeliyiz.” diyen Hofman, Rusya’yı kastederek “Bir komşuya saldırma iradesine sahip olduklarını zaten gösterdiler." şeklinde ifade kullandı.

Hofman'a göre Rusya'nın birkaç yıl içinde Ukrayna'daki savaşa ek olarak yeni bir cephe açmak isteyeceği göz ardı edilemez bir durum. Avrupa’nın acilen hazırlık yapması gerektiğine değinen Hofman "Bunu önleyecek kapasiteye sahip olduğumuzu görmemiz ve karşı saldırıya hazır olabileceğimiz iradesini göstermemiz gerekiyor. Avrupa'nın acilen hazırlık yapması gerekiyor. Barış isteyenler Rusya'yı caydırmak için savaşa hazırlanmalı." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu hafta başında, Rusya ile NATO arasında gelecekte olası bir çatışma konusunda uyarıda bulunan ABD'li mevkidaşı Joe Biden'a sert tepki göstermişti. Putin Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda, "Bu tamamen saçmalık ve sanırım Başkan Biden'ın kendisi de bunu anlıyor" şeklinde ifade kullandı. 

Putin, ülkesinin NATO ülkeleriyle askeri bir çatışmada "ekonomik, siyasi ya da askeri" bir çıkarı olmadığını vurguladı.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: VTM Nieuws ekran görüntüsü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.