Belçika'nın başkenti Brüksel'de 2016'de 32 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarının sanıklarının yargılanacağı dava aralık ayında görülmeye başlanacak. 5 Aralık tarihinde yapılacak ilk mahkeme için halk jürisi seçilecek.

Brüksel Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırılarla ilgili 10 kişinin yargılanacağı dava için jüri adayı olarak belirlenen 1000 vatandaş arasından seçim yapacak.

Halk Jürisi adayları, 28-65 yaş arasında adli sicil kaydı bulunmayan ve Fransızca bilen kişilerden oluşuyor.

Seçilecek olan 32 kişiden 12'si esas jüriyi, 24'ü yedekleri oluşturacak. Halk Jürisine seçilen 36 kişi, 5 Aralık'ta yapılacak ilk duruşmada hazır bulunacak.

Sanıkların suçlu olup olmadığına karar verecek merciinin profesyonel yargıçlar yerine halktan oluşmasına, bazı milletvekilleri ve federal savcı karşı çıkmıştı.

Şimdiye kadarki en büyük dava olması bekleniyor
Davanın, duruşmalara çok sayıda mağdur ve ailelerinin katılması nedeniyle Belçika'nın şimdiye kadarki en büyük davası olması bekleniyor.

Dava, geçici olarak mahkeme binasına dönüştürülen eski NATO karargahında görülecek.

22 Mart 2016'da Brüksel Havalimanı ve şehir merkezindeki Maalbeek metro istasyonunda düzenlenen bombalı terör saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Sanıkların hem Brüksel hem de Kasım 2015'te Paris'teki saldırılardan sorumlu olan DEAŞ'ın bir birimine üye oldukları iddia ediliyor.

Davanın ön duruşması 12 Eylül'de yapılmıştı.
 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.