Galatasaray’ın Pazar günü şampiyonluğunu ilan etmesi üzerine başta Hollanda, Almanya ve Belçika olmak üzere birçok ülkede taraftarlar sokaklara çıktı. Coşku içerisinde geçen kutlamalarda sokaklar sarı kırmızı bayraklarla doldu.

Hollanda’nın Rotterdam ve Amsterdam kentlerinde yapılan kutlamalarda binlerce kişi meydanları doldurdu. Rotterdam’da geleneksel kutlama alanı olan Hoofdplein’da toplanan taraftarlar nedeniyle alana çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Amsterdam’da ise taraftarlar 1940-45 meydanında toplandı.

Almanya
Almanya’nın başkentinde maçın bitiminden itibaren, şehrin farklı ilçelerindeki taraftarlar Ku’damm’a akın etmeye başladı. Bu sırada Galatasaray ve Türk bayraklarıyla donatılmış araç konvoyları da Ku’damm’a doğru yöneldi. Aralarında birçok çocuk ve kadın taraftarın da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, şampiyonluğu tezahürat ve şarkılar eşliğinde kutladı. Polis, ana caddeyi trafiğe kapattı. Kutlamalar ilerledikçe havai fişekler ve sarı-kırmızı renkte meşaleler yakılmaya başlandı. Berlin Polisi, kalabalık arasında çok sayıda çocuk olduğunu hatırlatarak, meşalelerin insan sağlığı için tehlikeli olduğunu belirtti ve yakılmaması yönünde uyarı anonsları yaptı. Bu sırada, ultrAslan pankartlı bir grup, ellerinde meşalelerle karşı caddeden gelerek kalabalığın içine girdi. Kentin sembollerinden tarihi Anı Kilisesi önünde toplanan grubun meşaleler yakmaya devam etmesi üzerine polis, çembere aldığı taraftar grubunun içerisine girerek meşale yakanları çıkardı. 

Galatasaray taraftarları ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, zaman zaman biber gazı kullandı. Bazı taraftarlar yaralandı. Yaklaşık 10 Galatasaray taraftarı, elleri kelepçelendikten sonra kimlik tespiti yapılarak serbest bırakıldı.

Duisburg’un Hamborn semtindeki kutlamalara ise Mülheim, Essen ve Düsseldorf’tan da katılım oldu. Hamborn semti ve B8 caddesi’nde toplanan taraftarlar havai fişek yakıp Galatasaray lehinde tezahüratlar attı. Her yaştan taraftarın yer aldığı şampiyonluk kutlamaları, sevinç gösterileriyle geç saatlere kadar devam etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş