Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri içerisinde geçtiğimiz yıl en yüksek fatura ödeyen vatandaşlar Belçika’da tek başına ikamet eden kişiler. Orta büyüklükteki ailelerde ise Avrupa sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.

Mijnenergie.be'nin analizine göre tek başına yaşayan vatandaşların fatura bedeli çocuklu ailelere göre daha yüksek. Bunun nedeni ise vergiler ve harçların, yani sabit maliyetlerin yüksek olması.

Tüketilen enerji miktarı, ısıtma sistemi, yaşam alanlarının yüzölçümü, tüketim alışkanlıkları ve yalıtım gibi farklı kalemlere bağlı. Ancak, ortalama tüketim hanedeki kişi sayısına göre de farklılık gösteriyor.

Enerji sağlayıcısı Eneco, tek kişilik bir hanenin yıllık elektrik tüketimini 1.200 kWs, iki kişilik hanelerin ise 2.350 kWs olarak öngörüyor. Hane içerisindeki sayı arttıkça kullanıldığı düşünülen miktar azalıyor. Buna göre iki çocuklu bir çift ve tek sayaçlı bir evde, tüketim 3.200 kWs oluyor. Ancak burada, güneş panelleri önemli bir unsur oluyor. Bu nedenle enerji düzenleyicileri genellikle 3.500 kWs'lik bir standart kullanıyor.
 
Mijnenergie.be’ye göre , Leuven’da sabit ve tek oranlı tarifede, kişi başına tüketimin yanı sıra kilowatt başına maliyet tek başına yaşayanlar için daha yüksek. Bu durum tüketimden bağımsız olarak herkesin ödemesi gereken enerji sağlayıcısına ödenen yıllık abonelik, dağıtım maliyetlerindeki pay ve harçlar gibi sabit maliyetlerden kaynaklanıyor. 

Enerji sağlayıcıları ayrıca yeni müşteriler için indirimler de sunuyor. Tek başına yaşayanlar, tüketimden bağımsız olan sabit indirimlerden daha fazla yararlanıyor. Tüketim temelli forfait indirimlerde, çocuklu aileler en büyük tasarrufu sağlıyor. 

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.