Almanya'da ve Belçika'da yıllık enflasyon verileri açıklandı. Buna göre Almanya'da ağustos ayında yüzde 7,9 olan yıllık enflasyon, eylülde yüzde 10'a Belçika'da ise yüzde 9,94'den yüzde 11,3'e çıktı.

Son 70 yılın en yüksek seviyesi
Almanya Federal İstatistik Ofisi, fiyat artışlarına ilişkin eylül ayı öncü verilerini açıkladı. Buna göre ağustosta 7,9 olan yıllık enflasyon, eylülde yüzde 10'a çıkarak son 70 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

İstatistik ofisinin verilerine göre, enflasyon artışındaki en önemli sebep, enerji ve gıda sektöründe yükselen fiyatlar.

Belçika’da yıllık enflasyon yüzde 11,3
Belçika istatistik ofisi Statbel Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkede enflasyonun enerji ve gıda fiyatlarına bağlı olarak Eylülde yüzde 11,3'e yükselerek, Ağustos 1975'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktığını duyurdu. Ülkede enflasyon, ağustos ayında yüzde 9,94 olarak gerçekleşmişti.

Ülkede hanelerin enerji giderlerinin yaklaşık yüzde 60 oranında arttığı, gıda fiyatlarının da yaklaşık yüzde 10 oranında yükseldiği belirtildi. 

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.