Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA) Duisburg’daki gümrük yetkililerinin, Ekvador’dan bir deniz konteyneriyle gelen muzların arasına gizlenmiş 635 kilogram kokain ele geçirildiğini açıkladı. BKA, 2021’de yaklaşık 56 bin uyuşturucu kaçakçılığı suçunun kaydedildiğini, bunun bir önceki yıla göre yüzde 2,9’luk artış anlamına geldiğini ifade etti.

Federal Kriminal Polis Dairesi ( BKA ) ve Federal Hükümet Bağımlılık ve Uyuşturucu Sorunlarından Sorumlu Komiseri tarafından yayınlanan rapora göre, geçen yıl polisin elde ettiği verilere göre yaklaşık 361.000 uyuşturucu suçu kaydedildi. Toplam suç sayısı bir yıl önceye göre yüzde 1,3 oranında hafif bir düşüş gösterdi. Ancak uyuşturucu kaçakçılığı suçlarının sayısı yüzde 2,9 artarak 55.941 vakaya yükseldi.

Raporda polis ve gümrük yetkilileri tarafından ele geçirilen uyuşturucuların çoğunun kara ve deniz yoluyla Almanya'ya sokulduğu belirtildi. İnternet ve özellikle Darknet uyuşturucu satışında öne çıkan mecralar. Ancak mesajlaşma hizmetleri ve sosyal medya siteleri de uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılmaya devam ediyor. 

Kaçakçılığın ana odak noktası esrar ve yeni psikoaktif maddeler ( örneğin sentetik kannabinoidler). Esrar kaçakçılığı suçları, geçen yıl tüm uyuşturucu kaçakçılığı suçlarının yüzde 59,1'ini oluşturuyor (33.060 vaka). Bu da esrar kaçakçılığının geçen yıla göre yüzde 3,4 arttığını gösteriyor.

Açıklanan verilere göre, geçen yıl 1520'si erkek ve 306'sı kadın olmak üzere 1826 kişi, uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle öldü. Bu, yıllık yüzde 15,5'lik artışa tekabül ediyor.

Ülkede uyuşturucuya bağlı ölüm ve uyuşturucu kaçakçılığı sayılarında 2017'den bu yana sürekli artış kaydediliyor.

© Sonhaber.eu
Kaynak: Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA)

Fotoğraf: Jonas Augustin - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.