Almanya’da Dalyan Gıda şirketi aracılığıyla dağıtımı yapılan Koska tahinleri, salmonella riski içerdiği için geri çağrıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada 300 gramlık cam kavanoz içerisinde satılan ürünün tüketilmemesi gerektiğini duyurdu. Açıklamada Koska markalı diğer ürünlerde herhangi bir risk bulunmadığı belirtildi.

Geri çağrılan ürün:
Koska tahin (300 gr)
Son kullanma tarihi 03.07.2024
Parti numarası: 38-3/23

Geri çağrılan ürünlerin açılmış olsalar dahi mağazaya geri götürülmesi halinde satın alım bedeli tüketiciye geri iade edilecek.

Koska tahin

Salmonella semptomları nedir?
Salmonella bakterisi özellikle küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde büyük sorunlar yaratabiliyor. Belirtileri, mide virüsünün belirtilerine benzer. Salmonella semptomları ishal, ateş, titreme, karın ağrısı, kusma (bazen), baş ağrısı veya dışkıda kan şeklinde kendini gösterir.

Bu belirtiler Salmonella ile enfekte olan kişide, tipik olarak bakterilere maruz kaldıktan 12 ila 72 saat sonra ortaya çıkar. Semptomlar genellikle dört ila yedi gün sürer ve tedavi olmadan kendiliğinden düzelir. Semptomların geçmediği durumlarda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.