Almanya’da federal düzeydeki ikinci meclis olan ve 16 eyaletin (Bundesländer) temsilcilerinden oluşan Bundestad, isim ve cinsiyet kayıtlarının değiştirilmesini kolaylaştıran yeni yasaya onay verdi.

Herkesin yılda bir kez, sadece beyan yoluyla cinsiyet değiştirebilmesine olanak sağlayan yasa tasarısı, Özgürlük Yasasının onaylanması ile birlikte yürürlüğe girmiş oldu.

Yasa uyarınca cinsiyet kaydı değiştirme işleminde artık doktor raporu ve mahkeme onayı istenmeyecek. İsteyen yılda bir sefer olmak üzere cinsiyet kaydını değiştirebilecek.

Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi? Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi?

18 Yaşından büyük kişiler, nüfus müdürlüğüne başvurarak kayıtlarını erkek, kadın ya da Alman yasalarında zaten var olan 'üçüncü cinsiyet' şeklinde değiştirebilecek. Kişiler aynı zamanda cinsiyetleriyle ilgili hiçbir detayın kaydedilmemesini de talep edebilecek.

İsim ve cinsiyet kaydını değiştirmek isteyen 14-18 yaşındakilerin, ebeveynlerinin veya yasal vasilerinin onayı olması gerekecek. 14 yaşından küçük çocukların başvuru beyanlarını ise ebeveyn veya vasilerinin yapması zorunlu olacak.

Bir başvurunun kabul edilmesinden sonraki 12 ay içinde başka bir değişiklik veya geri dönüş yapılamayacak.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş