Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), tartışmalı hastane reformuyla ilgili olarak, ülkedeki iki hastaneden birinin kapatılacağı yönünde basında çıkan haberleri yalanladı.

Lauterbach ARD kanalında yayınlanan “Morgenmagazin” programında yaptığı açıklamada  "Hayır, bu doğru değil. Reformla ilerleme kaydettik ve reform, aksi takdirde iflas edecek birçok hastanenin hayatta kalmasına izin veriyor.” şeklinde ifade kullandı.

SPD'li siyasetçi, reformla birlikte hastanelerin biraz daha fazla ayakta tedavi hizmeti vermeleri gerekeceğini, ancak "ihtiyaç duyuldukları yerde hayatta kaldıklarını" vurguladı.

Bild gazetesi dün gece, planlanan reform sonucunda bazı federal eyaletlerdeki her iki klinikten birinin kaldırılacağını bildirdi. Kısa bir süre sonra Lauterbach, rapora bir tweet ile yanıt verdi. Bakan tweetinde Bu bir aldatmaca. Editörden gelecek bir telefon durumu netleştirirdi. Ama elbette editör bunu biliyordu.” şeklinde ifade kullandı. 

Ülkede 689 hastane kapanacak iddiası
Gazete Alman Hastaneleri Federasyonu’nun (DKG) şubat ayında yayınladığı analizine dayandırdığı haberinde; reformun uygulanması halinde, kardiyoloji hastalarının yarısının, üroloji hastalarının yüzde 47’sinin ve nöroloji hastalarının yüzde 39’unun, mevcut hastanelerde tedavi edilemeyeceğine dikkat çekti. 

Haberde hastane reformunun ülkedeki 1.719 hastaneden 689'unun kapatılmasına neden olabileceği ve bu durumun hem doktorlar hem de bölge meclis üyeleri arasında endişeye yol açtığı belirtildi.

Hastane reformu ile Almanya'daki hastanelerin finansmanını ve yapısını yeniden düzenlemeyi, aynı zamanda kaliteyi iyileştirmeyi ve ayrıca kliniklerin daha fazla uzmanlaşmasının planlandığı belirtiliyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.