Almanya’da geçen yıl aralık ayında Ece Sarıgül’ü öldüren, arkadaşı Nerea M. ‘yi ağır yaralayan, 27 yaşındaki Eritreli sığınmacı Michael Okba B.’nin davası sonuçlandı. Hakim bıçaklı saldırgana müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi. 

Ulm kenti yakınlarındaki Illerkirchberg kasabasında 5 Aralık 2022 günü yaşanan saldırıda, 14 yaşındaki Ece Sarıgül aldığı bıçak darbeleri nedeniyle hayatını kaybetmiş, 13 yaşındaki arkadaşı Nerea M. ise ağır yaralanmıştı. 

Mahkemede ortaya çıkan bilgilere göre sanık psikiyatri uzmanına yaptığı açıklamada, Almanya'da bir eş bulamadığı için Afrika’ya gitmeyi düşündüğünü ancak bölge ofisinin herhangi bir çıkış belgesi vermediği için çok sinirlendiğini ve bıçakla ofise gidip korkutmak istediğini beyan etti. 

Suçun işlendiği gün Alb-Donau-Kreis bölge ofisine giderek sorumlu memuru öldürmeye veya yaralamaya karar veren B. evinin önünde sırt çantasındaki 16 santimetrelik cinayet silahını elinin altında olacak şekilde ceketinin cebine koydu, iki kız öğrenci sokakta yürürken, B. kızların silahı gördüklerini düşündü ve polise haber vermesinler diye Ece ve Nerea’ya saldırdı.

Beş gün boyunca Ulm Bölge Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, sanığın kasten cinayet ve adam öldürmeye teşebbür suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi. Kararın temyize açık olduğu ifade edildi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş