Ebeveynler 12 yaşın altındaki çocukları için başvurdukları çocuk pasaportları önümüzdeki yıldan itibaren geçerliliğini yitiriyor. Federal hükümet seyahatlerde bir yıl geçerli olan, yılda bir kez yenilenen ve bazı ülkelerde ek vize uygulamasına takılan çocuk pasaportlarının kullanımdan kaldırılmasına karar verdi.

Hükümetin aldığı karar uyarınca önümüzdeki yıldan itibaren 12 yaşına kadar olan çocuklar için daha uzun geçerlilik süresine sahip elektronik pasaportlar kullanıma girecek. Ebeveynler, çocukları için elektronik pasaport başvurusunda bulunabilecekler. 

Mevcut sistemdeki çocuk pasaportları hem kısa vadeli geçerlilik süreleri hem de pasaporta parmak izi kaydedilemediği için ABD gibi bazı ülkelerde büyük sorunlar yaşıyordu. Yeni sistemle bu sorun da aşılmış olacak.

Bunun yanı sıra çocuk pasaportlarının ücreti de değişecek. Mevcut sistemde ilk kaydı 13 euro ve her uzatma için 6 euro ödemek zorunda olan ebeveynler yeni elektronik pasaport için 37,50 euro ödemek zorunda olacak.

Hükümet yeni elektronik pasaportlarla bütçede 491 milyar euroluk tasarruf yapmayı planlıyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş