Geçtiğimiz ay içerisinde Zwijndrecht’teki bir alış merkezi önündeki otoparkta eski eşini ağır yaralayan ve eski kayınvalidesini de öldüren Minh Nghia V., Schidam’da yakalandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 5 haftadır firari olan 49 yaşındaki zanlının bugün saat 12:30 civarında özel ekipler tarafından Schiedam merkezdeki Kethelbrug’da bir araç içinde yakalandığı belirtildi. Zanlı “cinayet ve cinayete teşebbüs” suçlarından gözaltına alındı.

Polis bölgede bir vatandaşın kaçak zanlıyı teşhis ederek emniyete haber verdiğini ve bu sayede Minh Nghia V.’nin yakalandığını kaydetti.

Zwijndrecht cinayeti
21 Ocak'ta Zwijndrecht’de meydana gelen saldırıda, 66 yaşındaki anne Michel hayatını kaybederken,  38 yaşındaki kızı Anneke ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Zanlı olay sonrası bir araçla kaçtı. Polis kısa bir süre sonra zanlıya ait aracı olay yerine yakın bir bölgede buldu. 

“Lucky” (şanslı) lakaplı katil zanlısı Minh Nghia V., saldırı sonrasında devamlı araç değiştirerek kaçtı. Her seferinde polis bu araçları terk edilmiş şekilde buldu. 

Polis yaşanan silahlı saldırıdan bir gün sonra, zanlının tam adı ve bir fotoğrafı ile uyarı yayınladı. Vietnam asıllı Minh Nghia V.’nin Rotterdam’da yaşadığı ve kabarık bir sabıka kaydı olduğu belirtildi. Ayrıca zanlının yakalanmasında yardımcı olacak ipucu için 30 bin euro ödül verileceği duyuruldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.