Zwijndrecht'teki Walburg alışveriş merkezinin otoparkında açılan ateş sonucu bir anne vurularak öldürüldü, kızı ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Rotterdam polisinden alınan bilgiye göre, faili meçhul bir adam, iki kadına ateş etti. Kadınlardan biri olay yerinde hayatını kaybetti. Açılan ateş sonucu ciddi şekilde yaralanan ikinci kadının ise ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Polisin sosyal medya'da yaptığı son paylaşımda olayın aile içi bir anlaşmazlık olabileceği belirtildi.

Yerel basına göre, kadınlara ateş edilmeden önce bir adam ve kadınlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın neden çıktığı henüz bilinmiyor. Saldırının gerçekleştiği sırada alışveriş merkezinde insanlar olduğu belirtildi. Yaralanan kadının vurularak öldürülen kadının kızı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bir görgü tanığı basına yaptığı açıklamada, oğlu ile birlikte Blokker mağazası yakınlarında alışverişteyken otoparkta yüksek sesle kavga edildiğini duyarak o yöne baktığını, tam o sırada bir adamımn kadınlardan birinin üzerine yürüyerek bağırdığını ve diğer kadının ise adamı geriye doğru çekerek uzaklaştırmaya çalıştığını aktardı.

Görgü tanığına göre o esnada adam bir silah çıkartarak önce havaya daha sonra kadına doğru ateş etti. O sırada kadın yere düştü ve zanlı kadına yine ateş etti. 

Alışveriş alanında panik yaşandı!
saldırı02

Ateş edildiği sırada otoparkın yakınında bulunan insanların panikleyerek olay yerinden koşarak kaçmaya çalıştığı belirtiliyor.

Polis yaşanan silahlı saldırı sonrası geniş çaplı arama başlattı, olay yerine Adli Soruşturma Servisi personeli sevk edildi ve olay yeri büyük siyah panellerle kapatıldı. 

Yerel basında zanlının bir arabaya binerek olay yerinden kaçtığı belirtiliyor. Polis çevredeki dükkanlardan kamera görüntülerini isterken görgü tanıklarını da ifadelerine başvuruluyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.