Yurtdışındaki gurbetçilerimizin beklediği uygulama yürürlüğe girdi. Artık Türkiye’ye götürülen yurtdışı kayıtlı telefonların, Türkiye’de kullanım süreleri 180 güne (6 ay) kadar uzatılabilecek. Bu haktan yararlanmak için e-Devlet üzerinden işlem yapılması gerekecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yurtdışından Türkiye’ye götürülen mobil telefonların 120 günlük kayıtsız kullanım süresi sonrasında, sürenin e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabileceği belirtildi.

Almanya’da Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencilerinden örnek davranış Almanya’da Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencilerinden örnek davranış

Açıklamada, “Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler.” ifadesine yer verildi.

Telefonun kullanım süresi nasıl uzatılır?
Gurbetçilerimiz, beraberinde Türkiye’ye götürdüğü cihazları (yalnızca bir IMEI numarasıyla sınırlı olmak üzere) Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'ne (MCKS) kayıt ettirdikten sonra 120 gün boyunca sorunsuz kullanabiliyor. 

Telefon sahibi, 120 günlük sürenin dolmasına yakın e-Devlet üzerinden 30 günlük bir uzatma süresi talebinde bulunabiliyor. Bu sürenin sonunda ise yine 30 günlük ikinci bir uzatma daha yapabiliyor. 

Başka bir değişle, ilk 120 günlük kayıtsız kullanma hakkı ve iki seferlik 30’ar günlük uzatma hakkı ile birlikte, toplam süre kayıtsız kullanım süresi 180 güne kadar çıkıyor.  

Kullanım süresi nereden uzatılır?
Telefon kullanım süresi uzatmak için e-Devlet Kapısına giriş yapmak ve “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu” bölümünden, “Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşların Kayıtsız Cihaz Kullanım Sürelerinin Uzatılması Başvurusu” bölümüne giderek istenen bilgilerin (telefonun IMEI kaydı, kimlik bilgileri ve Türkiye’ye giriş tarihleri)  girilmesi gerekmekte. Aynı bölümde telefonun IMEI kaydının nasıl öğrenilebileceğine dair bilgi de yer almakta.

Türkiye’ye götürülen yurtdışı telefonlarının kullanım süresini uzatmak için www.turkiye.gov.tr web sitesine giriş yapmanız gerekmekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.