İstanbul’un Şişli semti Gayrettepe bölgesinde tadilatta olan Masquerade Club adlı gece kulübünde yangın çıktı. Olay yerine gelen Belediye Başkanı İmamoğlu ve Vali Gül açıklamalarda bulundu. İlk belirlemelere göre ölü sayısının 29 olduğu 6’sı ağır 15 kişinin yaralandığı belirtildi. Ölü sayısının artmasından korkuluyor. Faciayla ilgili soruşturma başlatılırken; 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yangının kulüpte yaşanan bir patlama sonrasında çıktığı ğiddia ediliyor. 

Olay Şişli Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta yerel saatle saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüp ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

İstanbul Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Gül, binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan olduğunu belirtti. Tadilat sırasında çıkan yangın nedeniyle çalışanların hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirten Gül, gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsatı bulunduğunu ve 2018 yılında da ruhsatının yenilendiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da yangına dair bir açıklama geldi. İmamoğlu, bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı ve "12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" bilgisini paylaştı. 

İstanbul İtfaiyesi yangınla ilgili görüntüleri paylaştı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.