Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ortaklaşa düzenlediği ve yurt dışında yaşayan gençlerin mühendislik ve teknoloji alanlarında deneyim kazanmalarına yardımcı olmasının hedeflendiği staj programı Almanya'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle tanıtıldı.

2023 yılında Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında TUSAŞ bünyesinde gerçekleşecek olan staj programı, Almanya'nın Münih, Stuttgart, Frankfurt, Köln, Duisburg, Braunschweig ve Berlin şehirlerinde düzenlenen etkinlikler aracılığıyla duyuruldu. Adaylara, staj sürecinde sağlanacak olanaklar ve TUSAŞ'ta çalışma fırsatları hakkında detaylı bilgi verildi.

Yurtdışında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde mühendislik eğitimi alan vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen bu etkinliklerde, YTB'nin diaspora ile ilgili çalışmaları ve kültür, sanat ve hareketlilik programları hakkında tanıtımlar yapıldı.

17 Temmuz-17 Ağustos veya 21 Ağustos-21 Eylül tarihleri arasında iki dönemde yapılacak staj programında katılımcıların konaklama giderleri TUSAŞ tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcılara YTB tarafından gidiş-dönüş uçak bileti için 150 euroya kadar destek sağlanacak. TUSAŞ, katılımcılara ulaşım ve öğle yemeği gibi hizmetleri de sunacak.

Programa, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, çifte vatandaşlar, Mavi Kart sahipleri ve Mavi Kart almayı hak eden 18-35 yaş arası mühendislik ve ilgili alanlarda eğitim alan veya yeni mezun olan kişiler başvuruda bulunabilir.

Başvurular 26 Mayıs 2023'e kadar "obys.ytb.gov.tr" adresi üzerinden yapılabilecek. Adaylar, detaylı bilgi almak için "[email protected]" e-posta adresine başvuruda bulunabilirler.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf:YTB

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.