Yurt dışında yaşayan gençler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteğiyle dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST 2023’de yerini alıyor.

İlki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri,konserler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak
özellikle gençlerin teknolojiye olan ilgisini arttırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefliyor.

YTB de yurt dışında yaşayan genç vatandaşları, milli teknoloji hamleleri yerinde görmeleri ve anavatanları ile ilişkilerinin gelişmesi için her yıl TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne davet ediyor.

27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’e yurt dışında yaşayan gençlerin katılımını sağlamak için hazırlanan bu yılki destek programı ilan edildi.

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya mavi kart sahibi olanların başvurabileceği destek programından 18-35 yaş arasında olan (27.04.2005 tarihinden önce ve 27.04.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak) adaylar yararlanabilecek. Ortaöğretimini yurt dışında tamamlamış olmak da başvuru şartları arasında yer alıyor. Başvuru yapacak adayların yurt dışında havacılık, uzay veya mühendislik bilimleri alanlarında öğrenci, mezun ya da çalışan olmaları veya bu alanlara dair güçlü bir ilgisi olduğunu belgelemeleri gerekiyor. Başvurular tüm dünyaya açık olacak.

Katılımcılara sağlanacak imkânlar nelerdir?
Başvurular kapsamında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan katılımcıların festival süresince İstanbul’da konaklama masrafları karşılanacak. Ayrıca her sabah konaklama yerinden festival alanına, her akşam da festival alanından konaklama yerine olan transfer ulaşımları da yine YTB tarafından sağlanacak. Bunların dışında 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezun olan katılımcılar ile hâlihazırda öğrenci olan katılımcılara, bu durumlarını belgelemeleri koşuluyla 150 euro’ya kadar ulaşım desteği verilecek.

Nasıl başvurabilirim?
Başvurular 14 Nisan 2023’e kadar “basvuru.ytb.gov.tr”  adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar ayrıntılı bilgi için “[email protected]” adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunabilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Teknofeestb YTB 02