WhatsApp kullanıcıları artık son görülme veya profil fotoğrafı gibi bilgileri rehberdeki bazı kişilerden gizleyebilecek, hangi kişilerin bu bilgileri görebileceğini kontrol edebilecek.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni gizlilik özellikleri yayınladı.buna göre kullanıcılar  "Şunlar Hariç Kişilerim..." olarak isimlendirilen yeni gizlilik seçeneğini seçebilecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar  “profil fotoğrafı, durum, hakkında ve son görülme bilgisi”  gibi bilgileri rehberdeki bazı kişilerden gizleyebilecek.

WhatsApp'taki son görülme zamanı, durumlar ve profil fotoğrafı, bugüne dek 3 seçenekle yönetilebiliyordu. Bu seçenekler "Herkes", "Kişilerim" ve "Hiç Kimse" şeklindeydi. Şimdiyse bunlar arasına "Şunlar Hariç Kişilerim..." seçeneği de eklendi. 

Yeni gelen bu özellik sayesinde bir kullanıcının numarasını telefonunuzdan silmek zorunda kalmadan, kişisel bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı o kişiden gizleyebileceksiniz. 

Yeni özellik nasıl ayarlanıyor?
Yeni özelliği ayarlamak da çok kolay. Bunu yapmak için WhatsApp'ı açtıktan sonra önce Ayarlar, sonra Hesap, sonra da Gizlilik, seçeneklerine dokunun. 

Daha sonra da son görülme, profil fotoğrafı, hakkımda veya durum bilgilerine ait sekmelere dokunarak  "Şunlar Hariç Kişilerim..." seçeneğini seçin. Bu işlemle birlikte ekranınızda telefonunuzda kayıtlı kişilerin listesi çıkacak, listeden bilgilerinizi görmek istemediğiniz kişiyi seçip okey tuşuna basın. 

Yeni özellikler
Bu haftanın başında, WhatsApp sohbet geçmişini Android'den iPhone'a aktarma özelliğini tanıttı. Geçtiğimiz ay ise mesajlara emoji ile reaksiyon verme, grup kapasitesinin 512 kişiye çıkartılması ve 2GB’a kadar dosya paylaşımı özelliklerini tanıtmıştı.

Detaylı bilgi için; WhatsApp genel kurallar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın