Hollanda Dışişleri Bakanlığı bugün yayınladığı Türkiye'ye seyahat tavsiyesinde, ülke kodunu turuncu da bıraktı.

Türkiye'ye kesinlikle gerekli olan durumlarda gidilmesi tavsiyesinde bulunulan bakanlık açıklamasında, turistik seyahatlerin gerekli olmadığı kaydedildi.

Kurallar arasında en dikkat çekeni ise Türkiye'den dönüşlerde karantinaya alınmanız kaldırıldı.

Bakanlığın Türkiye'den gelen yolcular için yayınladığı açıklama şu şekilde:

Hollanda'ya dönüşünüzde aşağıdaki 3 kanıttan birini göstermeniz gerekmekte:

  • Aşılama kanıtı: EMA (Avrupa İlaç Ajansı) veya WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından onaylanmış bir aşı ile tam olarak aşılandığınızı gösteren aşı sertifikası. Aşı sertifikası, son aşılamadan 14 gün sonra seyahat için geçerlidir. Tam aşısı olan ancak üzerinden 14 gün geçmeden seyahat edecek olanlar Hollanda'ya dönmeden önce negatif bir test sonucu veya iyileşme kanıtı (bir AB üyesi ülke tarafından verilmiş) göstermelidir.
  • Test kanıtı: Negatif PCR/NAAT testiniz Hollanda'ya varmadan en geç 72 saat önce alınmalıdır. Negatif PCR testiniz Hollanda'ya vardığınızda 72 saatten daha eski olmamalı veya negatif bir antijen testi Hollanda'ya vardığınızda 48 saatten daha eski olmamalıdır.
  • Korona Geçirmiş olanlar: Pozitif PCR/NAAT testiniz en az 11 gün ve en fazla 180 gün önce yapılmış olmalıdır. İyileştiğinize dair belge bir Avrupa Üye Devleti tarafından verilmiş olmalıdır.

12 yaşın altındaki çocuklar bu belgeler olmadan Hollanda'ya giriş yapabilirler.

Aşı olmuş olsanız dahi emin olmak için, Hollanda'ya döndüğünüzde evde kendinize bir test yapmanız tavsiye ediliyor.

Türkiye'den dönüşlerde karantinaya alınmanız kaldırıldı.

Reisadvies Turkije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU