Eğitimci ve araştırmacı Erdinç Saçan, Tilburg Türk Gençler Derneği ve Stichting UnitySphere Europe (SUSE) işbirliğiyle düzenlenen bir etkinlikte, 50 gençle bir araya gelerek yapay zekanın etkileyici dünyasına dair ilham verici bir konferans verdi. Etkinliğin sunuculuğunu Furkan Çınar üstlendi.

Bu önemli etkinlikte Saçan, yapay zekanın nasıl bir potansiyele sahip olduğunu ve bu teknolojinin hem şimdiki hem de gelecekteki önemini vurguladı. Yapay zeka (AI), hayatımızın birçok alanında zaten büyük bir etkiye sahip ve bu etki her geçen gün artmaya devam ediyor. Saçan, yapay zekanın iş dünyası, eğitim, sağlık ve daha birçok alanda yenilikler getirebileceğini ve insan hayatını kolaylaştırabileceğini belirtti. 

Etkinlik sırasında, Saçan yapay zekanın potansiyelinin yanı sıra, bu teknolojinin getirebileceği riskler ve etik meseleler üzerinde de durdu. Kendisi, bu teknolojilerin sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması gerektiğinin önemini vurgulayarak, olası negatif etkilerin farkında olmanın ve bunları minimize etmenin önemini katılımcılarla paylaştı.

Erdinç Saçan'ın vurguladığı bir diğer önemli nokta ise, yapay zeka teknolojileriyle deney yapmanın, bu alanlarda çalışmanın ve yenilikçi çözümler geliştirmenin önemi oldu. Saçan, gençlere bu alanda eğitim almaları ve yapay zekayı daha iyi anlamaları için cesaretlendirici mesajlar verdi. Kendi geleceklerini şekillendirirken aynı zamanda toplumun da yararına olacak şekilde bu teknolojiyi kullanabileceklerinin altını çizdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.