Tatil sezonu geldi ve sıla yolu hazırlıkları telaşı başladı. Birçok vatandaşımız yaşadığı Avrupa ülkesinden tatilini geçirmek için Türkiye’ye gidecek. 

Tatile çıkmadan önce yapılan hazırlıkların içinde birçoğumuzun “kağıt işi” olarak adlandırdığı düzenlenmeler yer alıyor. Örneğin; faturaların düzenlenmesi, pasaport veya kimlik kartlarının geçerlilik sürelerinin kontrolü, havayolu ile gidecekler için uçak bileti, karayolundan gidecekler içinse yol güzergahında ödenecek otoban ücretleri v.b.

Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2022
Geçtiğimiz hafta; hangi ülkede vinyetin geçerli olduğu, e-vinyet uygulamasına geçen ülkeler ve vinyetin nasıl alınacağı konularını “Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2022” adlı haberimizde derledik. 

Sıla Yolu Vinyet Rehberi haberi üzerine gelen yorumlardan da anladığımız kadarıyla, bu yıl özellikle pandemideki kapanma dönemi sonrasında, anavatana karayolu ile gidecek okuyucularımızın sayısı oldukça yüksek.

Yola çıkmadan dikkat edilecekler
Havayolu ile gidecek vatandaşlarımıza uyarımız: Biletinizi zamanında ayarlayın ve uçuşunuzdan belir bir süre önce mutlaka kontrol edin. Basına yansıyan bilgilere göre Hollanda, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa’da birçok havalimanında, gerek personel azlığı gerekse yapılan grevler nedeniyle yoğunluk yaşanıyor ve uçuşlar iptal edilebiliyor. 

Kara yolu ile yurda gidecek vatandaşlarımız için uyarımız: Özellikle vinyet alımına, yanınıza alacağınız nakit para ve ziynet eşyalarının Avrupa içinde belirlenen miktar kadar olup olmadığına, eğer bu miktarın üzerindeyse mutlaka gümrüklerde deklare etmeniz gerektiğine dikkat edin. 

Avrupa’da akaryakıt fiyatları
Bugünkü haberimizde, yola çıkmadan önce toplam akaryakıt masrafını hesaplamak isteyen okurlarımız için “Avrupa’daki akaryakıt fiyatları”nı bir araya getirdik. 

Bilindiği üzere özellikle Ukrayna’daki savaş sonrası akaryakıt fiyatları da değişkenlik göstermekte. Aşağıda belirttiğimiz fiyatlar 13 Haziran 2022 tarihli ve globalprices.com adlı web sitesinden alınmıştır. 

Alfabetik sıraya göre bir litre benzinin fiyatı:
Almanya: 1,942 euro
Avusturya: 2,048 euro
Belçika: 2,121 euro
Bulgaristan: 1,656 euro
Fransa: 2,099 euro
Hırvatistan:1,837 euro
Hollanda: 2,368 euro
Macaristan*: 1,928 euro
Slovenya: 1,560 euro
Sırbistan: 1,686 euro
Yunanistan: 2,408 euro

Yola çıkmadan veya yoldayken bir sonraki ülkede benzin fiyatı ne kadar diye merak edenler globalprices.com sitesini ziyaret edebilir. Site aralarında Türkçe’nin de bulunduğu farklı diller için destek veriyor. Sitede benzin ve motorin fiyatlarını hem euro hem de dolar bazında görmeniz mümkün. 

*Önemli Not: Macaristan Mayıs ayı sonunda aldığı bir kararla ülke vatandaşlarına indirimli benzin satışı yapılacağını ancak, yabancı vatandaşlara normal tarifeden satış yapılacağını açıkladı. 

Konu ile ilgili detaylı bilgi için bu haberleri okuyabilirsiniz:

Sıla yolunda Macaristan'dan önemli karar: Yabancı araçlara farklı akaryakıt fiyatı uygulanacak! 

T.C. Budapeşte Büyükelçiliği Macaristan’ın yeni benzin düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtladı

Foto: Engin Akyurt - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın