İspanya’da bir baba, otoyol üzerindeki benzin istasyonunda mola verdiği sırada 10 yaşındaki oğlunu geride bırakarak yoluna devam etti. Oğlunun araçta olmadığını fark etmeyen baba, yaklaşık iki buçuk saat boyunca yolculuğunu sürdürdü. Guardia Civil ekipleri aracı, çocuğun kaldığı benzin istasyonundan yaklaşık 140 kilometre uzakta durdurdu.
Pazar akşamı Cáceres iline bağlı Aldea del Cano yakınlarında yaşanan olayda çocuk, ailesi bulunana kadar ekiplerin yanında bekledi. Guardia Civil, olayın ardından özellikle çocuklarla yapılan yolculuklarda mola sonrası araçtaki herkesin geri dönüp dönmediğinin kontrol edilmesi gerektiğini hatırlattı.
10 yaşındaki çocuk benzin istasyonunda yalnız kaldı
Olay, pazar akşamı saat 20.30 sıralarında İspanya’nın güneybatısındaki Cáceres iline bağlı Aldea del Cano yakınlarında meydana geldi. 10 yaşındaki çocuk, babası, 7 yaşındaki erkek kardeşi ve babasının bir arkadaşıyla birlikte A-66 otoyolunda seyahat ediyordu.
Baba ve beraberindekiler yolculuk sırasında A-66 üzerindeki bir benzin istasyonunda mola verdi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre 10 yaşındaki çocuk, babası fark etmeden araçtan indi.
Molanın ardından baba ve beraberindekiler yeniden araca binerek benzin istasyonundan ayrıldı. Ancak 10 yaşındaki çocuk henüz araca dönmemişti. Oğlunun geride kaldığını fark etmeyen baba ise kuzey yönünde yoluna devam etti. Çocuk bu sırada benzin istasyonunda yalnız kaldı.
Çocuğun istasyonda kaldığının anlaşılması üzerine Guardia Civil’e haber verildi. Ekipler, kuzey yönünde ilerlediği belirlenen aracın bulunması için harekete geçti.
Guardia Civil de olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 10 yaşındaki çocuğun Aldea del Cano’daki A-66 otoyolu üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda kazara yalnız kaldığını doğruladı.
Ekipler, ailesine yeniden kavuşuncaya kadar çocuğun yanında kaldı. Bu sırada Guardia Civil’in 062 hattı üzerinden aracın yerinin belirlenmesi ve çocuğun ailesiyle yeniden buluşturulması için ekipler arasında koordinasyon sağlandı.
Baba 140 kilometre sonra durduruldu
Arama yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Guardia Civil ekipleri babanın bulunduğu aracı saat 23.00 sıralarında durdurdu. Araç bu sırada çocuğun kaldığı benzin istasyonundan yaklaşık 140 kilometre uzaklaşmıştı.
Babanın bu süre boyunca oğlunun araçta olmadığını fark edip etmediğine ilişkin kaynaklarda başka bir ayrıntıya yer verilmedi. Polis tarafından durdurulan araçta babanın yanı sıra 7 yaşındaki oğlu ve beraberinde seyahat eden arkadaşının da bulunduğu aktarıldı.
Aracın bulunmasının ardından benzin istasyonunda Guardia Civil ekiplerinin yanında bekleyen 10 yaşındaki çocuk babasıyla yeniden buluşturuldu. Böylece saat 20.30 sıralarında başlayan olay, yaklaşık iki buçuk saat sonra ailenin yeniden bir araya gelmesiyle sona erdi.
Guardia Civil’in açıklamasında çocuğun istasyonda “kazara yalnız kaldığı” ifade edilirken, ekiplerin araç bulununcaya kadar çocuğun yanında kaldığı özellikle belirtildi.
👦💚 Un despiste que, por suerte, terminó bien.
— Guardia Civil (@guardiacivil) August 31, 2026
Un menor de 10 años quedó accidentalmente solo en una estación de servicio de la A-66, en Aldea del Cano (#Cáceres).
👮♂️ Agentes de la @guardiacivil permanecieron con él mientras el 062 coordinaba la localización del vehículo y el… pic.twitter.com/gcP6GWafIT
Guardia Civil çocuklarla yolculuk yapan sürücüleri uyardı
Guardia Civil, olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sürücülere de uyarıda bulundu. Kurum, yaşananları şans eseri iyi sonuçlanan bir dalgınlık olarak nitelendirdi.
Paylaşımda özellikle çocuklarla seyahat edenlerin mola verdikten sonra yeniden yola çıkmadan önce araçtaki herkesi kontrol etmesi gerektiğine işaret edildi.
Guardia Civil, “Yolculuğa yeniden başlamadan önce, özellikle çocuklarla seyahat ediyorsanız, herkesin araca döndüğünü mutlaka kontrol edin” uyarısında bulundu.
Kurum, böyle durumlarda yapılacak basit bir kontrolün hem benzer olayların yaşanmasını hem de ailelerin büyük bir korku yaşamasını önleyebileceğini belirtti.
©Sonhaber.eu
Fotoğaf: Guardia Civil




