Hollanda’da bu hafta sonu iki bölgede, önümüzdeki hafta sonunda ise bir bölgede sonbahar tatiline giriliyor. Amsterdam Havalimanı yönetimi yolcu kalabalığını ve alanda oluşacak gecikmeleri önlemek için yolculara kıyafet seçiminde “topuklu ayakkabılar veya kapüşonlu sweatshirtlerden kaçının” tavsiyesinde bulundu.

Sonbahar tatili nedeniyle önümüzdeki iki hafta boyunca yaklaşık 3,3 milyon yolcunun Schiphol Havalimanı kullanması bekleniyor. Alan yönetimi bu yoğunlukta yolcuların güvenlik kontrolünden hızlı bir şekilde geçebilmeleri için kıyafet seçimi konusunda tavsiyede bulundu. 

Yolculuğa çıkarken kemer, toka veya diğer metal eşyalar, yüksek topuklu ayakkabı ve kapüşonlu giysileri tercih etmemesi tavsiyesinde bulunan Schiphol, bu şekilde kontrollerin de daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini belirtiyor.

Schiphol blog sayfasında, mevsim şartları nedeniyle ceket veya kapüşonlu giysi giyenlerin, güvenlik kontrolü sırasına girmeden veya sırada beklerken bu eşyaları çıkartmasının diğer yolcuların gecikmesini engelleyeceği şeklinde tavsiyelerde bulunuluyor.

Havalimanının diğer tavsiyeleri arasında, çok erken gelmemek ama aynı zamanda çok geç kalmamak yer alıyor ve mümkünse, çevrimiçi olarak önceden check-in yapmak da öneriliyor.

Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu yaşanacak yoğun günlerde havalimanından günde 70 bin yolcunun seyahate çıkacağı belirtilmekte.

Amsterdam Schiphol tarafından, yolcuların ince kıyafetleri seçmesini teşvik etmek için hazırlanan video

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Schiphol Airport Blog

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş