Schiedam yakınlarındaki bir aktarma noktasında yaşanan aksaklık nedeniyle akşam saatlerinde kadar Rotterdam Den Haag arasındaki tren seferlerinde aksama yaşanacak.

Dün gece saatlerinde tren rayları ve aktarma noktasında yapılan bir inceleme esnasında Schiedam yakınlarındaki bir noktada çatlak olduğu fark edildi. Rayların kontrolünü yapan demiryolu yöneticisi şirketi Prorail, bu çatlak nedeniyle trenlerin  bölgeden güvenli bir şekilde geçiş yapamayacağına ve Rotterdam ile Den Haag arasındaki tren seferlerinin yaklaşık üçte birinin iptal edilmesine karar verdi.

ProRail, yaşanan aksaklığın giderilebilmesi için özel bir ekip gerektiğini ancak bu işi yapacak şirketlerde yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle çalışmaların akşam saatlerine kadar sürebileceğini açıkladı. Prorail aksaklığın bu akşam veya gece saatlerinde giderilebileceğini tahmin ediyor.

Hollanda Demiryolları NS tarafından yapılan açıklamada ise onarımın tamamlanmasının ardından tüm seferlerin tekrar planlanan programa göre çalışması için yaklaşık bir veya bir buçuk saat gerekli olabileceğini kaydetti.

Yaşanan aksaklık nedeniyle Delft Campus ve Schiedam istasyonları arasında aktarma otobüs seferleri organize edildi. Yolcuların yola çıkmadan önce NS web sitesi üzerinden son durumu kontrol etmeleri tavsiye edildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Prorail

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.