Rotterdam Belediyesi, önümüzdeki yıl 115 sokak ve caddede hız sınırını saatte 50 kilometreden 30 kilometreye indirmeye karar verdi. Bu karar, çok sayıda insanın yaşadığı veya mağaza, restoran ve kafelerin bulunduğu işlek caddelerde uygulanacak.

Hız sınırı düşürülecek yerler arasında West-Kruiskade, Mathenesserlaan ve Hofplein'in bazı bölümleri bulunuyor. Belediye, Rotterdam'da trafik güvenliğinin yeterli olmadığı için bu müdahalenin gerekli olduğunu belirtiyor.

Geçen yıl Rotterdam’da 1,446 kişi trafik kazası sonucu yaralandı, bu sayı 2021'e göre neredeyse 300 kişi daha fazla. Kazaların çoğu, trafiğin saatte 50 km hızla seyretmesine izin verilen yollarda meydana geldi.

Rotterdam Belediyesi, yeni hız tabelaları, yol çizgilerinin eklenmesi ve hız tümseklerinin inşası gibi bir dizi değişikliği önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştirecek.

Hollanda Büyükelçisi Wijnands'tan 100 yıllık dostluk için Karsu konseri daveti Hollanda Büyükelçisi Wijnands'tan 100 yıllık dostluk için Karsu konseri daveti

Geçen yılın sonlarında Amsterdam'ın büyük bir bölümünde hız sınırı saatte 30 kilometreye indirilmişti.

Önümüzdeki yıl hız sınırının 30 kilometreye düşürüleceği caddeleri belediyenin web sitesi üzerinden görebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Rotterdam Belediyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş