Amsterdam, 8 Aralık'ta uygulanacak olan 30 kilometre/saat hız sınırı için hazırlıklara başladı. Belediye, Pazartesi gününden itibaren yaklaşık 5000 yeni hız sınırı tabelası yerleştirileceğini, 170 trafik ışığının ayarlanacağını ve diğer "altyapısal önlemler" alınacağını belirtti. Ayrıca şehir, '30'u birbirimiz için yapıyoruz' sloganıyla bir kampanya başlatıyor.

Yeni 30 kilometre hız tabelalarına uyarı mahiyetinde “8 Aralık'tan itibaren” yazılı etiketler yapıştırılacak. Bu etiketler, uygulamanın başlayacağı tarih olan 8 Aralık'tan bir gece önce çıkarılacak. Saatte 30 kilometre saat hız sınırının geçerli olduğu yollardaki çizgilerin düzenlenmesi ise 8 Aralık'tan sonra yapılacak.

Trafik güvenliği ve sessizlik
Belediye, başkentte daha güvenli ve sessiz bir trafik ortamı yaratmayı amaçlıyor. Bu nedenle yolların yüzde 80'inden fazlası 30 kilometre hız sınırı kuralına tabi olacak. Bu kural bazı bölgelerde toplu taşıma araçları için de geçerli olacak. Ancak, ayrı bir şeritte hareket eden otobüs ve tramvaylar saatte 50 kilometre hızla seyredebilecek. 

Yeni maksimum hız, ciddi trafik kazalarını yüzde 20 ila 30 oranında azaltmayı ve gürültü kirliliğini düşürmeyi hedefliyor. Belediye, bu değişiklikleri taşımacılık şirketleri ve acil servislerle birlikte takip edecek.

Ortaokullarda da bu değişiklik hakkında dersler verilecek ve gençler, saatte 30 kilometre ve 50 kilometre hızlarda bir çarpışmanın etkilerini deneyimleyebilecek bir test yapacak. Ayrıca, Ocak ayından itibaren yollarda araçların doğru hızda olup olmadığını gösteren led ışıklı tabelalar yer alacak.

Amsterdam’da hangi yollarda saatte 30 kilometre hız sınırını uygulanacağını bu link üzerinden öğrenebilirsiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Amsterdam Belediyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş