Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, iki yıl önce polis şiddetine maruz kalan ve mahkeme kararı ile mağdur olduğu resmi bir şekilde belgelenen Türk garaj sahibi Celal Atik Samur’u işyerinde ziyaret etti.

Cuma günü gerçekleşen ziyaretle ilgili SonHaber’e açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Vatandaşımızın böyle bir mağduriyet yaşadığı, birkaç gün önce açıklanan mahkeme kararı neticesinde ortaya çıktı. Olayı duyar duymaz vatandaşımızla irtibata geçtik. Bugün sabah da kendisini işyerinde ziyaret ettim ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. “dedi.

Ziyareti esnasında haberde bahsi geçen video görüntülerini izlediğini belirten Başkonsolos, “Polisin vatandaşımıza yönelik darp görüntülerini izlemekten büyük üzüntü duydum.” şeklinde ifade etti.

Konsolosluk olarak konuyu ilgili makamlar ve Rotterdam polisi nezdinde yakından takip ettiklerini belirten Yılmaz, “Ayrıca Hukuk Danışmanımız da vatandaşımızın avukatıyla irtibata geçecek. Hakimin söyledikleri zaten ortada.” dedi.

Başkonsolos Aytaç Yılmaz; esasen Rotterdam Polis Teşkilatı’nın bir süredir daha kapsayıcı bir kurum olma istikametinde çaba gösterdiğini ve “Herkes için Polis” programının da iyi yönde atılmış bir adım olduğunu kaydetti. 

Yılmaz “Vatandaşımızı konu alan bu son olayda, görevini kötüye kullandığı anlaşılan polis memurları hakkında mümkün olan en kısa sürede tatminkar adımlar atılması en önemli beklentimiz.” şeklinde ifade kullandı.

Yaklaşık iki yıl önce Rotterdam polis memurları tarafından Persoonshaven adresindeki işyerinin önünde tartaklanarak dayak yiyen Celal Atik Samur davasında hakim, delillerin polisler tarafından bilerek dosyaya eklenmediğine karar verdi. Geçen hafta görülen davada olayda asıl mağdurun Samur olduğu net bir şekilde belgelenmiş oldu.

Aktif siyaset yapan politikacılardan uzmanlara kadar birçok kişi yaşananları kınadı. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb de Perşembe günü belediye meclisinde yaptığı konuşmada belgelerde sahtekarlık yapan polislerden tiksindiğini belirtti. Aboutaleb olayın tüm polis teşkilatına mal edilemeyeceğini ancak aradaki çürük elmaların da temizlenmesi gerektiğini dile getirdi. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf:
Rotterdam Başkonsolosluğu sosyal medya hesabı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.