Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Denk Partisi’nin talebiyle 2020 yılında Rotterdam’da iki polisin tutanakta yaptığı sahtekarlık ve bu hafta açıklanan mahkeme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aboutaleb, bu şekildeki polislerden “tiksindiğini” açıkladı.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb Perşembe günü sabah yapılan meclis toplantısında, bir tutuklamayla ilgili resmi tutanak hazırlarken kasten yalan söyleyen iki polis memuru ile ilgili tepki gösterdi.

Konuşmasına “hakimin sözlerine katılıyorum” diyerek başlayan ve meseleyi “ciddi” ve “nahoş” olarak nitelendiren Aboutaleb, ancak tüm emniyet teşkilatının değim yerinde ise “balçıkla sıvanmaması” gerektiğini kaydetti.

Rotterdam koalisyonunda bulunan Denk Partisi, Meclis görüşmesinde “çürük elmaların korunduğunu” dile getirdi. Diğer partilerle birlikte D66, GroenLinks ve PvdA da polise olan güvenin darbe aldığını kaydetti.

Aboutaleb olayı yıkıcı olarak nitelendirirken "Başka türlü söyleyemem, bu bizi bu maçta 3, 4, 5-0 geride bırakır. Bu kategorideki herhangi bir olay çok tatsız.” şeklinde ifade kullandı. Yine de Rotterdam polis memurlarının çoğunluğunu savunan Belediye Başkanı, her gün görev yapan 3 bin memur hakkında soru işaretlerinin olmaması gerektiğini belirtti ve “Ama her çürük elmaya karşı harekete geçmeliyiz. Bunu yapmaya devam etmeliyiz. Burada bir şeyler ters gitti. Bunun düzeltilmesi gerekiyor ve bu yapılıyor."dedi.


Atik Samur davası
Geçtiğimiz hafta Rotterdam mahkemesinde görülen davada 2020 yılında polis tarafından tartaklandığı ve bir polis memurunun kafa attığı Türk Garaj sahibi Atik Samur’un haklı olduğuna karar verildi. Mahkeme; polis tarafından tutulan tutanağın gerçekleri yansıtmadığına ve hatta olayla ilgili olan kamera görüntüleri ile hiç alakasının bulunmadığına hükmetti.  

Polis tutanağına göre Rotterdam Persoonshaven’da bulunan Ati car garajının sahibi Atik Samur, 19 Haziran 2020 tarfihinde polise mukavemet gösterdi ve bir polis memuruna saldırdı. Ancak garajın kamera kayıtlarında polis memurunun, bir eli alçılı ve göğüs askısında bulunan Atik Samur’u kolundan tutarak sürüklediği, Duvara doğru ittirdiği ve kafası ile vurduğu görülüyor.

Görülen davada yargıç, polis memurlarının resmi belgede kasıtlı olarak yanlış bilgi verdiğine karar verdi. Bu sayede Atik Samur iki yıllık mücadelesini sonunda kazanarak suçsuz olduğunu kanıtladı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: arşiv

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.