Nestlé Waters ve diğer su firmalarının müşterilere mineral su yerine aslında işlenmiş musluk suyu sattığının yankıları devam ediyor. Fransa ve İsviçre’de Nestle hakkında dolandırıcılık iddiası ile soruşturma açıldı. Şirketlerin, bazı sular için Avrupa Birliği'nin yasakladığı ultraviyole ve aktif karbon filtreleri gibi işlemleri kullandığı için soruşturma başlatıldı.

Bu hafta, Radio France ve Le Monde'un araştırmaları sonucunda, dünya devi Nestlé'nin Perrier veya Vittel gibi bazı sular için ultraviyole ve aktif karbon filtreleri gibi agresif işlemlere başvurduğu ortaya çıktı. Bu işlemler, Avrupa Birliği'nde doğal mineral su için yasaklanmış durumda. Bu nedenle Nestlé Waters'a Fransa'da dolandırıcılık iddiası ile ön soruşturma açıldı. Şirketin, mineral suyunu arıtmak için yasadışı işlemler kullandığından şüpheleniliyor.

Fransa'daki mineral su markalarının yaklaşık üçte birinin, uygun olmayan işlemlere başvurduğu, bu durumun sağlıkla ilgili olmadığı belirtiliyor. Ancak, sorun bu suyun mineral su olarak adlandırılması ve buna göre fiyatlandırılmasında yatıyor.

Fransız tüketici derneği UFC Que Choisir'ın yerel başkanı Nadine Orivelle de Bortoli, musluk suyundan 200 kat daha pahalıya satılan ve aynı zamanda işlem gören suyun satılmasının 'tamamen yasadışı' olduğunu ve tüketicinin güvenini sarstığını belirtti.

Nestlé Waters'ın Fransa'daki Vosges (Contrex, Vittel, Hépar) ve Gard'daki (Perrier) tesislerinin faaliyetlerinin durdurulması durumunda, binlerce kişi işsiz kalabilir. Bu sorun sadece Fransa'yı değil, İsviçre'yi de etkiliyor, çünkü Nestlé yerel marka Henniez ile çalıştı ve yasadışı yöntemleri kullandı.

Almanya’dan sonra Fransa da gençlere 49 euroluk sınırsız seyahat imkanı sunacak Almanya’dan sonra Fransa da gençlere 49 euroluk sınırsız seyahat imkanı sunacak

Le Monde ve Radio France'ın araştırmalarına göre yasa dışı yöntemler sektörün genel bir sorunu. Araştırma bu nedenle, Fransa'daki Cristaline, Saint-Yorre ve Vichy Célestins dahil olmak üzere yaklaşık otuz su markası üreten Alma grubuna da odaklanıyor.

Haber : Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.