Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld'in, geçen hafta Den Haag’da tek başına gerçekleştirdiği çirkin eyleme tepkiler gelmeye devam ederken iki göçmen kuruluşu Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz’e bir mektup göndererek görüşme talebinde bulundu.

Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) ve Faslı Hollandalılar Danışma Kurulu (SMN) tarafından gönderilen mektupta Kur’an-ı Kerim’in yırtılmasından duyulan üzüntü dile getirildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan IOT Başkanı Zeki Baran, mektupta Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’in parlamento başkenti Den Haag’da yırtılması eyleminden duyulan üzüntü ve kaygıların dile getirildiğini belirtti.

IOT ve bazı göçmen kuruluşlar geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığına Hollanda’da aşırı sağcıların artan eylemlerinin yol açtığı kaygı ve tehditlere yönelik bir mektup göndermişti. 

Baran Den Haag’daki eylemden sonra gönderilen son mektupta bir önceki mektupta hatırlatılarak, Kuran-ı Kerim’in yırtılmasının bu anlayışın çirkin bir örneği olduğuna vurgu yaptıklarını dile getirdi.

Hollanda Başbakanı Rutte’nın bu çirkin eylemi kınamasından memnunluk duyulduğunu ifade eden IOT Başkanı, Kur’an-ı Kerim’i yırtma eyleminin ifade özgürlüğüyle bir ilgisi olmadığını ve bu konulardaki duygu ve düşünceleri hükümete iletmek amacıyla bakanla görüşme talebinde bulunduklarını aktardı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.