Moderna'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımı Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından geçtiğimiz çarşamba günü onaylanmıştı. Moderna'nın aşısı, Pfizer-BioNTech'ten sonra AB'de kullanım onayı alan ikinci aşı oldu.

AB'den onay alan Moderna aşısı nakliye sırasında -20 derecede normal derin dondurucuların sağlayabileceği bir ısıda tutulması gerekirken, 30 gün boyunca normal bir buzdolabında saklanabiliyor. Pfizer-BioNTech aşı ise -70 derecede saklanması gerektiği için lojistik sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle aile hekimlerinin ve pratisyen hekimlerin yaşlıları, huzurevi, bakımevi sakinlerini ve zihinsel engelli insanlari aşılamada daha büyük bir rol oynayabileceği tahmin ediliyor.

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge yapmış olduğu açıklamada, Hollanda'nın yıl sonuna kadar 6 milyon dozdan fazla Moderna aşısı sipariş ettiğini ve bunun ilk 400 bin dozunun bu çeyrekte teslim edilmesininin beklendiğini söyledi. İlk aşı teslimatının yarın yapılması beklenirken, aşının vurulma tarihi hakkında bir bilgi verilmedi.

Amerikan Moderna aşısı da Pfize-BioNTech aşısı gibi iki doz alınması gerekiyor. İkinci doz ilk dozdan 28 gün sonra uygulanıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU