Bölgesel olarak hem demiryolu hem de otobüs seferleri bulunan Arriva ve Keolis şirketlerinde çalışan binlerce personel, bu hafta Cuma günü maaşlara zam yapılması talebiyle greve gidiyor. Goor, Tiel, Arnhem, Doetinchem, Winterswijk ve Zutphen şehirlerinde tren ve otobüs seferlerinde aksamalar olabileceği belirtiliyor. VVMC sendikası tüm çalışanlara bir günlük grev çağrısı yaptı. FNV sendikası ise önümüzdeki hafta pazartesi günü için Dordrecht bölgesinde grev çağrısında bulundu.

Grevin, çok yönlü taşımacılık alanında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi nedeniyle alındığı belirtildi. Bu toplu iş sözleşmesi kapsamında yer alan yaklaşık bin 300 personel bulunmakta.

Sendika yetkilisi Wim Eilert basına yaptığı açıklamada, “Enerji ve günlük yaşam maliyetleri yükseldi, enflasyon hala çok yüksek, diğer sektörlerde bu yapılmasına rağmen, Arriva ve Keolis kendi çalışanlarının kaybını telafi etmeyi reddediyor” dedi. Eilert “Özellikle personel eksikliği nedeniyle insanların fazladan çalışması beklendiğinde, bu gerçekten skandal” yorumunu yaptı.

Arriva tren personeli daha önce ülkenin kuzeyinde greve gitmişti ve Groningen, Friesland ve Zuid-Oost Drenthe bölgelerinde üç ayrı gün olarak grev yapılmıştı. Bu grevler çevredeki kuzey illerinde seferlerde aksamaya neden olmuştu. Friesland'dan gelen tren mürettebatı, Groningen'deki güzergahlarda çalışmıştı. Bu nedenle seferlerde aksamalar yaşandı. Arriva daha sonra tren seferlerini iptal etme kararı almıştı.

FNV pazartesi günü greve hazırlanıyor
Doğu bölgelerindeki grev kararının yanı sıra FNV sendikasından da önümüzdeki pazartesi günü için bir grev çağrısı geldi. Sendika açıklamasında otobüs, tramvay ve tren taşımacılığı yapan şirketlerle henüz bir anlaşmaya varılamadığı, eğer bu görüşmeler başarısız olursa önümüzdeki hafta Perşembe ve Cuma günü greve gidilebileceği belirtildi. Bu grevde bölgesel olarak faaliyet gösteren şirketlerde çalışan yaklaşık 13 bin kişinin greve gideceği tahmin edilmekte. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Arriva.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.