Den Haag’da toplu taşımacılık yapan HTM şirketi çalışanları, bir günlük greve gitti. Grev nedeniyle şehirdeki otobüs ve tramvay seferleri iptal edildi.

Den Haag ile Zoetermeer arasındaki seferleri düzenleyen RandstadRail çalışanları da greve dahil oldu. 

Maaşlara yüzde 5 zam istemi
FNV ve CNV tarafından organize edilen grev ile ilgili yapılan açıklamada, çalışanların alım gücünü artırmak için maaşlara yüzde 5 zam istendiği belirtildi.

Açıklamada bugün Den Haag'da yapılan grevin ardından Cuma ve Cumartesi günleri de Friesland ve Kuzey Brabant bölgelerinde bazı şehirlerde greve gidileceği duyuruldu.

HTM şirketi geçtiğimiz iki yıl boyunca yaşanan korona krizi nedeniyle kayıp yaşandığını, bu nedenle maaş zammının istenildiği düzeyde olamayacağını açıkladı.

Grev ilanından hemen önce bie açıklama yapan şirket, bu yıl için ücretlere tek taraflı olarak yüzde 3,1 oranında zam yapılacağı belirtti.

HTM şirketinde yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Her gün 13 tramvay ve 10 otobüs hattında yaklaşık 325 bin yolcu taşınıyor. 

HTM, Den Haag’ın yanı sıra Delft, Zoetermeer, Rijswijk, Nootdorp, Westland, Leidschendam ve Voorburg gibi çevredeki merkezlere de toplu taşıma hizmeti veriliyor. Şirket, tüm tramvay ve otobüslerin bir gün boyunca çalışmaması durumunda yaklaşık çeyrek milyon euro kaybedeceğini söylüyor.

Çarşamba günü de şehirlerarası otobüs seferlerini sağlayan EBS şirketi çalışanları greve gitmişti.

Cuma ve Cumartesi günleri 4 bölgede grev var
FNV Perşembe günü yaptığı açıklamada, Cuma günü Friesland bölgesinde Leeuwarden, Dokkum ve Heerenveen şehirlerinde, Kuzey Brabant'ta ise Bergen op Zoom ve Roosendaal şehirlerinde greve gidileceğini duyurdu. 

Cumartesi günü de Heijen, Roermond ve Arnhem şehirlerinde toplu taşımacılıkda çalışan personel greve gidilecek.

Foto: Zhi Zhou - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın