Aralarında Kamernet'in de bulunduğu bir Avrupa kiralama platformu olan HousingAnywhere tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa’da ev kiraları konusunda en pahalı şehri Amsterdam.

HousingAnywhere açıklamasında Amsterdam, Paris, Den Haag, Münih ve Utrecht’in daire, oda ve stüdyo daire fiyatlarında sürekli olarak en yüksek fiyatlı ilk 10 şehir arasında yer almasının, Hollanda ve Almanya'daki kiralık yer bulma sorunun devam ettiğini gösterdiğine dikkat çekildi. İlk 10'daki tüm şehirlerarasında sadece Münih 'te tüm emlak türleri için yıllık bazda fiyat düşüşü yaşandığı belirtildi.

Hazırlanan listeye göre Amsterdam’da kiracılar bir daire için ayda ortalama 2275 euro, stüdyo daire için 1740 euro ve bir oda içinse 963 euro ödüyor.

HousingAnywhere sıralamasına göre Amsterdam’dan sonra Roma (daire kiraları 2000 euro) ikinci sırada yer alırken onu Paris (daire kiraları 1862 euro) takip ediyor. Sıralamada Rotterdam dördüncü, Den Haag ise beşinci sırada yer alıyor.

Rotterdam’da daire kiraları 1795 euro, stüdyo kiraları 1050 euro ve oda kiraları ise 800 euro. Den Haag’da ise kiracılar daire için 1790 euro, stüdyo daire için 1525 euro ve oda için 850 euro kira ödüyor.

Listenin altıncısı Almanya şehri Münih. Bu şehirde daireler ortalama 1770 euroya, stüdyolar 1499 euroya ve odalar ise 850 euroya kiralanıyor. Bu şehri öğrencilerin yoğun olarak kaldığı Utrecht takip ediyor. Utrecht’te daire, stüdyo ve oda kiraları sırası ile 1746 euro, 1350 euro ve 850 euro.

Sıralamada Milano sekizinci, Lizbon dokuzuncu ve Hamburg onuncu sırada yer alıyor. Berlin ve Barselona sıralamada ilk on arasında yer almıyor.

Avrupa'da kiralar bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 4 artmış olsa da, geçen yılın sonundaki kadar yükselmedi. O dönemde fiyatlar neredeyse yüzde 6 oranında artmıştı.

HousingAnywhere CEO'su Djordy Seelmann, kiraları düşük tutmak için daha fazla konutun bir an önce inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Seelmann "Artan inşaat maliyetleri belediyelerin inşaat planları için risk oluşturuyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için şirketler ve politika yapıcılar yeni konutların daha hızlı inşa edilmesi için ortaklıklara daha fazla öncelik vermelidir." dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.