Hollanda'da doktorların 'fişini çekeceğiz' diyerek ölüme terk etmek istemesi üzerine ailesinin ısrarı ve Türk yetkililerin çabası ile Türkiye’ye nakledilen AKUT lösemi hastası Dilara Şahin tedavi gördüğü hastanede cumartesi günü akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Ocak ayının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul’a nakledilen 28 yaşındaki Dilara Şahin, yaklaşık 8,5 aydır tedavi görüyordu. 

Dün akşam saatlerinde gelen haber başta genç kızın yakınları ve akrabaları olmak üzere Dilara’ın hastalıkla mücadelesini yakından takip eden ve biran önce sağlığına kavuşmasını dileyen yüzlerce kişiyi de derinden etkiledi.

Dilara’nın babası Oğuz Şahin, kızına sağlığının son bir haftaya kadar gayet iyi olduğunu ancak bir hafta önce herşeyin tersine döndüğünü kaydetti. Dilara’nın geçtiğimiz aylar içerisinde bir ara ayağa bile kalktığını belirten Oğuz Şahin, kemoterapi sürecinde Dilara’nın sağlığında değişim yaşandığını belirtti ve “İnanın ılımlı ilikte bulunmuştu. Ama olmadı, kızımın yaşam mücadelesi demek ki bu kadarmış. Yüce Allah'ım mekanını cennet eylesin “ dedi.

Dilara Şahin’in hastalığı

dilara-1
Geçtiğimiz yıl Aralık ayının 19’unda baş ağrısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye kaldırılan Diş hekimi asistanlığı öğrencisi Dilara, 3-4 gün hastanede kaldıktan sonra hiçbir bulguya rastlanamadığı için taburcu edilerek evine gönderildi. Ancak genç kızın rahatsızlıkları geçmedi. 

Hastaneden çıktığı gün tekrar rahatsızlanan Dilara, bir kez daha hastaneye yatırıldı. Bu yatışında 9 gün araştırma yapıldı ve sonucunda Akut Lösemi teşhisi konuldu. Hastane yetkilileri 4 günlük kemoterapi tedavisinden sonra aileye genç kızın ciğerlerinde aşırı su toplanması olduğunu iletti.

Yılbaşı döneminde nefes alabilmesi için makineye bağlanan Dilara, aynı zamanda oluşabilecek başka komplikasyonlardan korunması için uyutuldu. Ancak hastane heyeti gelinen son aşamada artık yapılabilecek bir şey olmadığını belirterek, tedaviyi sonlandırma kararı aldı. 

Bunun üzerine baba Şahin ailesi tedavinin kesilmesini önlemek için elinden gelen her şeyi yaptı. 
Dilara Şahin 31 Ocak günü Cumhur Başkanının talimatıyla Türkiye’ye nakledildi.

Siyami Ersek Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Dilara yaklaşık 1,5 ay süren tedavinin ardından yoğun bakımdan çıkarılarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Fotoğraf: Dilara Şahin'in Sosyal medya hesabı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.