Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun Instagram hesabından yapılan paylaşımda güvenlik nedeniyle bugün (1 Şubat 2023) kapalı kalacağı belirtildi. Bugün için planlanan vize ve pasaport randevuları iptal edildi.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Hollanda Başkonsolosluğu “olası protesto gösterileri ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit” gerekçesiyle 31 ocak günü geçici süreyle ziyarete kapatıldı. Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada konsolosluk işlemlerinin dijital olarak ve Ankara’daki Büyükelçilik vasıtasıyla yapılmaya devam ettiği belirtildi.

İngiltere: Seyahat uyarısını güncelledi
İngiltere Dışişleri Bakanlığı da seyahat uyarısını tekrar güncelledi. İngiliz vatandaşlarının 2022 yılında Türkiye’ye 3 milyon 330 binden fazla ziyaret gerçekleştirdiği ve çoğu ziyaretin sorunsuz geçtiği belirtilen açıklamada, vatandaşların "artan terör riski" nedeniyle dikkatli olmaları ve festival dönemleri de dahil olmak üzere yabancı uyrukluların rağbet ettiği kalabalık yerlerde tetikte olunması gerektiği belirtildi.

ABD’den uyarı
ABD Büyükelçiliği tarafından dün yapılan açıklamada da Türkiye’de özellikle Beyoğlu ve Galata olmak üzere Batılı turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerde "olası terör saldırısına karşı" vatandaşlar uyarılmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.