Avrupa Birliği’nin (AB) yasama organı olarak faaliyet gösteren Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yer alacak vekiller 6 Haziran’da yapılacak seçimle belirlenecek. 

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

Avrupa Birliği’nin en yetkili karar alma organı olan Avrupa Parlamentosu Strasbourg, Lüksemburg ve Brüksel olmak üzere üç farklı şehirde toplanıyor. 

Üye ülkelerin vatandaşlarının çıkarlarını savunmak ve AB’nin politika yönünü belirlemek amacıyla çeşitli konularda yasama çalışmaları yapan AP içerisinde yer alan vekiller son dönemlerde özellikle iklim değişikliği, dijital dönüşüm, göç ve güvenlik gibi konularda yoğun çalışmalar yürütüyor.

Avrupa Parlamentosu’nun kararları ve aldığı politika önlemleri, Avrupa Birliği’nin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynuyor. Bu anlamda, Parlamento’ya seçilecek vekillerin çeşitliliği ve temsil ettikleri uluslar büyük önem taşıyor.

AB, Seçimleri için Hollanda’da nasıl oy kullanabilirim?
AP seçimleri 6 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Bu seçimlerde 18 yaş ve üzeri her AB vatandaşı oy kullanabiliyor. Kendi oy kullanamayan seçmenler oy verme hakkını birine devredebiliyor. Seçmen belgesini alan vatandaşlar bulunduğu belediyenin dışında da oy kullanabiliyor. Aynı hak yurtdışında bulunan vatandaşlar için de geçerli.

Oy vermeye giderken yanımda hangi belgeleri getirmeliyim?
Oy vermeye giderken yanınızda seçmen kartınızı ve kimlik belgenizi götürmeniz gerekir. Kimlik kartınız, pasaportunuz veya ehliyetiniz kimlik kartı yerine geçmektedir.

Hollanda’dan seçime katılacak Türk kökenli adaylar
Hollanda’da bu yıl 31 Avrupa Parlamentosu üyesi seçilecek. Hollanda’da tercih oyu kullanarak belirli bir siyasi partinin bir adayını seçebilirsiniz. En fazla tercih oyunu alan adaylar, seçilme şansı en yüksek olanlar.

Hollanda’dan AP seçimlerine katılan Türk kökenli adaylar şu şekilde sıralanmakta:

  • Sinan Özkaya YeşilSol- İşçi Partisi (GL-PvdA)
  • Ufuk Kahya YeşilSol- İşçi Partisi (GL-PvdA)
  • Melih Uzun Demokratlar 66 (D66)
  • Meltem Okçu Sosyalist Parti (SP)
  • Emin Başoğlu
  • Reyhan Çiğdem (Volt)

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş