Performans bursu niteliğinde olan Temel Eğitim Bursunda diplomasını 10 yıl içerisinde alan bir öğrenci, aldığı bursu geri ödemek zorunda kalmayacak. Eğer belirlenen süre içerisinde diploma alınamamışsa toplam tutar faiziyle birlikte geri ödenecek.

Önümüzdeki eğitim yılında ailesi ile birlikte yaşayan HBO ve üniversite öğrencilerine aylık 110,30 euro ödenecek. Ailesinden ayrı ikamet edecek öğrenciler ise 439,20 euro alacak.  

Yurtdışında okuyan ve özel durumda olan öğrenciler
Eğitim veya staj için yurtdışında olan öğrenciler Temel Eğitim Bursundan faydalanabiliyor. Bununla ilgili olarak Rijksoverheid sitesinde “Studiefinanciering buitenland” sayfasından bilgi alabilirsiniz.  

Hollanda’da ikamet eden ancak farklı bir adrese kayıt yaptıramayan öğrenciler için de bir ayrıcalık bulunmakta. Bu durumda olan öğrencilerin DUO web sitesi üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

Kredi miktarlarında değişiklik
Temel eğitim bursunun uygulamaya girmesi ile birlikte ek burs ve kredi miktarlarında da değişiklik oldu. Eylül ayından itibaren ailesi ile birlikte kalsın ya da kalmasın tüm öğrenciler için Ek Burs (Aanvullende beurs) miktarı 416 euro, Kredi (Lening) miktarı 266,97 euro ve Öğrenim Kredisi (Collegegeldkredie) 192,83 euro oluyor.

Toplam Öğrenci Kredisi (studiefinanciering) miktarı ise ailesi ile birlikte ikamet edenler için 986,10, ayrı kalan öğrenciler için 1.315 olacak. 

Konu ile ilgili geniş bilgi almak için Rijksoverheid sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Sincerely Media -Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş