Utrecht eyaleti, Vecht belediyesine bağlı Loenen aan de Vecht köyünde yılın ilk kadın cinayeti yaşandı. İki çocuk annesi 34 yaşındaki Femke, evde ölü bulundu. Eşi ise evin bahçesinde ağır yaralı olarak bulundu ve hastaneye kaldırıldı. Polis 55 yaşındaki adamı hastanede gözaltına aldı.

Algemeen Dagblad gazetesinin haberine göre ailenin büyük çocuğu babasının bahçede yaralı olduğunu görmesi üzerine komşusundan yardım istedi. Komşu babanın durumunu görerek, polise ve ambulansa haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri evde yaptığı incelemede birinci katta kadının cesedi ile karşılaştı.

Ailenin komşuları 1 Ocak’ta yaşanan bu olayla büyük şok yaşadı. Mahalleli ailenin bu eve yeni taşındığını ancak böyle bir şeyin olabileceğini hiç tahmin etmediklerini açıkladı.

Son polis rakamları 2022'ye göre 2023’de bir şiddete maruz kaldığı için hayatını kaybeden kişilerin sayısının düştüğünü gösterse de toplam 26 kadın (ex) partner tarafından öldürüldü. Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre öldürülen her 10 kadından yaklaşık altısının faili eski veya mevcut partneri. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.